Környezet és klímavédelem

Meg kell szüntetni az erdőirtást kiváltó gazdasági okokat!

2019. 09. 17.

Az Európai Parlament plenáris ülése ma délután az Amazonas menti erdőtüzekről rendezett vitát. Tóth Edina fideszes EP-képviselő felszólalásában a világ számos országát érintő erdőtüzek pusztító hatására és az EU felelősségére hívta fel a figyelmet.

„Az Európai Unió feladata, hogy minden anyagi és technikai segítséget megadjon az érintetteknek és a rászorulóknak. Ezért az erdőirtással szemben úgy célszerű fellépni, hogy az erdőirtást előidéző gazdasági okokat kell megszüntetnünk” – hangsúlyozta a néppárti politikus.

Tóth Edina beszédében üdvözölte, hogy az új Európai Bizottság prioritásként kezeli az erdők fokozott védelmét és javasolta a bizottsági közleményben felsorolt tervezett intézkedések kibővítését az erdőirtás gazdasági okainak megszüntetésére irányuló intézkedésekkel.

„Magyarországon a kormány kulcskérdésként tekint az erdőtelepítések támogatására, idén több mint a duplájára emelte az erdőtelepítéshez igényelhető támogatások összegét és megnövelte azok igénybevételének időtartamát”- zárta felszólalását a fideszes EP-képviselő.