Környezet és klímavédelem

Hangzatos szlogenek helyett valódi és igazságos klímavédelmet!

2021. 03. 25.

A légszennyezettségről és a környezeti levegő minőségéről szóló uniós irányelvek végrehajtásáról folytatott vitát az Európai Parlament (EP) plenáris ülése. Tóth Edina fideszes EP-képviselő a vita során hozzászólásában hangsúlyozta: a klímavédelem és a légszennyezettség visszaszorítása elleni intézkedéseknek és uniós célkitűzéseknek bürokratikus lépések és parttalan viták helyett a társadalomra és a gazdaságra gyakorolt valós hatásaira kell összpontosítania.

Tóth Edina szerint a légszennyezettség számos fronton állítja kihívások elé a tagállamokat. A fideszes politikus felszólalásában rámutatott, hogy ambiciózusnak kell lennünk klímavédelmi kérdésekben, azonban az újabb és újabb európai parlamenti állásfoglalások nem viszik előre a közös ügyet. „A koronavírus-járvány közepette a vitának a javasolt célkitűzések gazdaságra, vállalkozásainkra és munkahelyekre gyakorolt hatásaira, nem pedig a valóságtól elrugaszkodott uniós szabályozásokra és normákra  kellene összpontosítania” –  hangsúlyozta a fideszes EP-képviselő.

Tóth Edina szerint úgy kell szabályoznunk a károsanyagok kibocsátásának csökkentését és ösztönöznünk az ehhez kapcsolódó technológiai átállást, hogy a polgárokat a lehető legkevesebb hátrány érje. A legfontosabb most az, hogy lehetőséget teremtsünk a tagállamok számára a zöldgazdaság, a klímabarát technológiák és fejlesztések megvalósításában. „A klímavédelem központjában az embereknek kell állniuk, életszínvonaluk kockáztatása ugyanis nem engedhető meg egyes, a baloldal által Brüsszelben megálmodott irreális célértékek kedvéért!” – zárta felszólalását.

Brüsszel, 2021. március 25.