Hírek

Ismét lesújtott a politikai korrektség és a genderőrület

2021. 12. 16.

Az Európai Parlament mai plenáris ülésén vitáztak a képviselők az Európai Bizottság kommunikációs iránymutatásáról, melyet Helena Dalli, a Bizottság esélyegyenlőségért felelős biztosa kezdeményezett majd vont vissza, a nemzetközi felháborodást követően. A Fidesz európai parlamenti képviselői, Győri  Enikő, Tóth Edina és Hidvéghi Balázs a vitában hangsúlyozták: utoljára a kommunista időkben tapasztalhattunk olyat, hogy a Karácsony helyett fenyőünnepet, Mikulás helyett Télapót kellett mondani. Az EP-képviselők szerint az iránymutatás merénylet a keresztény hagyományok ellen. A képviselők azonnali lemondásra szólították fel Helena Dalli biztost. 

A vitában Győri Enikő kiemelte: „Brüsszel a politikai korrektség nevében kulturális harcot indított. A Szentatya ezt ideológiai gyarmatosításnak nevezi. Én pedig azt mondom, elég volt. Elég abból, hogy egyesek feljogosítva érzik magukat arra, hogy diktátumokat fogalmazzanak meg”. A dokumentum átdolgozásra való visszavonásával kapcsolatban elmondta: „Az ötlet, hogy nyelvőrséget működtessen a  Bizottság, már önmagában felháborító. Nem kijavítani kell az anyagot, hanem a kukába dobni, és Dalli asszonyt a Bizottság elnökének sürgősen el kell bocsátania”.

Tóth Edina felhívta a figyelmet arra, hogy a Bizottság a javaslattal veszélyes irányba indult. A „karácsony” szó eltörlésére tett javaslat nem csupán felháborító, hanem „hadüzenet kultúránknak, hagyományainknak, és próbálkozás keresztény identitásunk hiteltelenítésére”.

Hidvéghi Balázs felszólalásában üzent az Európai Néppártnak is: „Ide vezetett az Önök állandó meghunyászkodó politikája. Ez lesz abból, ha minden őrült baloldali ötletnek engednek. Nem gondolják, hogy szégyen, hogy mindez egy néppárti vezetésű Európai Bizottság alatt történhetett meg?” Az EP-képviselő Helena Dalli biztost azonnali lemondásra szólította fel.