Környezet és klímavédelem

Az Unióban rezsi- és energiaválság van, Brüsszel ne fokozza ezeket elhibázott klímapolitikával!

2022. 10. 19.

Az Európai Parlament tegnapi plenáris ülésén az ENSZ éghajlatváltozási konferenciájáról (COP27 Klímacsúcs) szóló uniós állásfoglalásról tartott vitát. Tóth Edina, a Fidesz EP-képviselője plenáris felszólalásában rámutatott: a mostani energiaválságban felelőtlen javaslatokkal nem hozhatjuk nehezebb helyzetbe a polgárokat és a vállalkozásokat, és az Unió versenyképességét meg kell őrizni!

Tóth Edina plenáris felszólalásában kiemelte: az Egyiptomban megrendezésre kerülő klímacsúcsra készülve azt láthatjuk, hogy ma Európában rezsi- és energiaválság van, és ebben Brüsszel felelőssége egyértelmű. „Úgy vélem, hogy a mostani klímacsúcs esélyt adhat, hogy számot vessünk és újragondoljuk a klímapolitikai intézkedések hatásait” – tette hozzá.

A fideszes politikus rámutatott, hogy számos tagállamban az emberek és a vállalkozások teljes mértékben kiszolgáltatottá váltak a magas energiaáraknak. Az Európai Parlament baloldala ismét szigorításokat, irracionális határidőket követelne, ezek az átgondolatlan intézkedések pedig csak tovább emelnék a rezsiárakat.

Tóth Edina szerint abba kell hagyni a polgárok pénztárcájára áthárított klímapolitikát és Brüsszelnek eleget kell tenni azon kötelezettségének, hogy a zöld átmenet során vállalkozásaink megőrizhessék versenyképességüket. „A klímacsúcsra készülve az emberekkel együtt és ne az emberekkel szemben dolgozzanak az uniós intézmények” – zárta felszólalását az EP-képviselő.