Környezet és klímavédelem

Az elhibázott brüsszeli klímaideológia meggátolja a klímaváltozás elleni hatékony küzdelmet

2022. 12. 12.

Az Európai Parlament ma tartotta plenáris vitáját az ENSZ Egyiptomban megrendezett éghajlatváltozási konferenciájának (COP27 Klímacsúcs) eredményeiről. Tóth Edina, a Fidesz  EP-képviselője plenáris felszólalásában rámutatott: Brüsszel tárgyalóküldöttsége Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnökének vezetésével csupán elhibázott klímaideológiáját erőltette a klímacsúcson, eredmények nélkül. „A klímacsúcs mérlege emiatt teljes kudarc” – tette hozzá.

Tóth Edina rámutatott: globális szinten, Európán kívüli partnereinkkel együttesen lehet a klímavédelmi kérdésekre megoldást találni, csak közös erőfeszítéssel lehetséges felgyorsítani a klímavédelmi intézkedéseket.

A fideszes politikus szerint rendkívül szomorú, hogy a fejlődő országoknak nyújtandó, még részleteiben kidolgozatlan támogatáson kívül az idei COP 27 klímacsúcson semmilyen igazi kötelezettségvállalás nem született, s komoly aggodalomra ad okot az is, hogy nagyon kevesen újították meg a vállalásaikat a tavalyihoz képest.

„Átgondolatlan, a klímapolitikát is ellehetetlenítő szankciók helyett valódi és hatékony, globális szintű klímavédelemre van szükség!” – zárta felszólalását az EP-képviselő.