Közegészség és élelmiszer-biztonság

Nem hagyjuk, hogy a baloldal tönkretegye a gazdákat!

2023. 11. 23.

Az Európai Parlament plenáris ülése ma szavazott a növényvédő szerek fenntartható használatáról szóló jelentésről, ahol az európai gazdák érdekei győzedelmeskedtek, az európai baloldal pedig súlyos vereséget szenvedett. A szavazás eredménye megmutatta: az európai baloldal valóságtól elrugaszkodott ötleteivel szemben egy jobboldali összefogás képes erősen és eredményesen fellépni. Tóth Edina, a Fidesz EP-képviselője kiállt a gazdák és termelők érdekeiért és felhívta a figyelmet: „A gazdák manapság, a válságok korában nagy kihívások előtt állnak, a baloldal mai javaslata azonban tovább nehezítette volna a helyzetüket. Hála a jobboldal összefogásának, Strasbourgban ma győzött a józan ész. Továbbra is határozottan fel fogunk lépni az európai gazdák védelme érdekében!”

Tóth Edina aláhúzta: „A baloldal ilyen és ehhez hasonló javaslatai súlyos veszélybe sodornák a hagyományos mezőgazdasági termelést. A háború és a szélsőséges időjárás miatt már így is kialakult egy nagyfokú bizonytalanság a mezőgazdasági termelésben, a baloldali javaslatok élelmiszerválság kialakulásának veszélyével járnak.”

A Fidesz EP-képviselője szerint ha a termésmennyiségek csökkennek, akkor az európai importkitettség növekszik, és ez elszálló élelmiszerárakat eredményez, amelyeket az európai emberek már nem lesznek képesek megfizetni.

„Strasbourgban ma győzött a józan ész! Jó döntés született, hiszen mi, jobboldali képviselők, kiálltunk az európai emberek érdekeiért és továbbra is mindent meg fogunk tenni az európai gazdák érdekének védelmében!” – emelte ki Tóth Edina.