Egyéb

A brüsszeli bürokraták továbbra is elmerülnek a korrupciós ügyekben

2023. 12. 14.

Az Európai Parlament (EP) a mai napon vitát tartott az európai intézmények átláthatóságának és elszámoltathatóságának megerősítését célzó intézkedések eredményeiről. Tóth Edina, a Fidesz EP-képviselője plenáris felszólalásában kiemelte: „Botrányos, hogy egy évvel a legsúlyosabb brüsszeli korrupciós eseteket követően még mindig nincs semmilyen előrelépés ezekben a baloldalt érintő szégyenteljes ügyekben.” A képviselő szerint jelenleg a politikai befolyásvásárlás korrupt rendszere működik Brüsszelben: hol a Soros-birodalom, hol pedig harmadik országok a haszonélvezői.

Tóth Edina szerint látszatintézkedések helyett valódi intézkedésekre van szükség, a javasolt bürokratikus szabályok nem oldják meg a problémákat. Az érintett baloldali képviselők továbbra is az Európai Parlamentben ülnek és szavaznak. Brüsszel és a baloldal erőfeszítései még most is arra irányulnak, hogy áljogállami kérdésekkel tagállamokat ítéljenek el, a korrupciós ügyeket pedig elfedjék.

A fideszes politikus kiemelte: a korrupció visszaszorítására megalkotott uniós intézményrendszer teljesen elbukott. Aggodalomra ad okot, hogy míg az EU-nak számos, kifejezetten az uniós intézményekben történő korrupció vizsgálatára létrehozott intézménye van, mégsem vették észre a baloldali korrupciós tevékenységet. Ezt a rendszert meg kell változtatni! „Alapvető politikai változásra van szükség, a brüsszeli mocsarat le kell csapolni a következő európai parlamenti választáson!” – zárta hozzászólását.